CategoriesKulinarske zanimljivosti

Kako odabrati najbolje krušne mrvice

Kako odabrati najbolje krušne mrvice
Postupak pohanja – oblaganje odreska krušnim mrvicama

Koliko vrsta krušnih mrvica postoji? Svakako one klasične svijetlo smeđe. Možda i bijele mrvice. Što je sa krupnijim mrvicama koje daju veću hrskavost pohanim jelima? Ili mrvice u različitim bojama, da podignu vizualni dojam jela?
A bezglutenske mrvice za ljude koji su osjetljivi na gluten?
Gusto Grande u ponudi ima veliki izbor krušnih i kukuruznih mrvica, sa i bez glutena i različitih boja i veličina zrna. Zaboravili smo spomenuti i bijele bezglutenske mrvice na bazi riže.
Nabrojane mrvice svojim različitim karakteristikama prilagođavaju se različitim komadima mesa i načinima pripreme. Zajednička im je samo ukusna hrskava korica koja se dobiva kad je jelo gotovo.

U širokoj lepezi naših mrvica, naći će se nešto i za najzahtjevnije. Od najrustikalnijih do najfinijih, od onih koje određuju okus do onih koje samo pojačavaju okus jela. Pa da ne biste pogriješili u izboru, slijede informacije za odabir najboljih krušnih mrvica, kukuruznih mrvica i svega između.

Pohanje klasičnim krušnim mrvicama
Klasične krušne mrvice su one, svima poznate, svijetlo smeđe u pakiranju od 200g iz bilo koje trgovine.
Što spada u klasično pohanje? Ono uključuje prvo umakanje mesa u sloj razmućenih jaja bez soli, a zatim smjesu umočite u krušne mrvice. Prezle se u domaćoj tradiciji mogu obogatiti i četvrtinom volumena naribanog sira (parmezana) te kuhati kako recept traži. Ali obratite pozornost na sir, jer prilikom prženja stvara mnogo mjehurića i riskirate da se manje otporna prezla zalijepi za dno. Ako tražite klasične mrvice koje se neće zalijepiti za dno, predlažemo naše klasične krušne mrvice za pohanje. Radi se o vrlo fino mljevenom kruhu s običnim zrnima, idealan je za finaliziranje narezaka, a prije svega je pogodan za najčešće pohanje, klasični Milanese.

Ako, pak, ciljate na zlatnu boju i rustikalnu površinu koju daju nepravilna krušna zrna, odaberite naše svijetlo žute krušne mrvice. Kao i sve naše mrvice, osmišljene su tako da ne budu praškaste i da ne upijaju tekućinu iz mesa. Preporučuju se za sve vrste mesa, najviše za bijelo meso.
Mljeveno meso vrlo je prikladno za pohanje s Premium krušnim mrvicama. Krajnji rezultat je klasično lagano pohanje, koje održava proizvod suhim. Srednje krupna i ne pretjerano prašnjava tekstura čini Premium krušne mrvice pogodnima za gratiniranje i polpete: tijekom kuhanja stvorit će se zlatna hrskava površina koju ćete prvo jesti očima!

Posebne krušne mrvice
Potrebno je vrlo malo da standardno pohano meso na koje su kupci navikli učinite posebnim. Samo dodajte malo začina za meso i klasični naresci, uobičajeni komadi mesa, sasvim obične mesne okruglice postat će sasvim nova jela. Klasičnim krušnim mrvicama srednje veličine dodali smo sušene komadiće rajčice i origana u Barese Fantazija pakiranju. Barese Fantazija mrvice podsjetit će vas na okus pizze u bilo kojem proizvodu od mesa.
Na proljeće, možete iznenaditi svoje kupce sa citrusnim okusom mrvica Milanese Fantazija. Radi se o žutim krušnim mrvicama sa snažnom notom limuna i ružmarina. Mogu se pomiješati sa drugim neutralnim vrstama mrvica za dodavanje jedva primjetne arome jelu.
Narančaste hrskave krušne mrvice najbolje idu uz svinjetinu i za gratiniranje.
Zlatne krušne mrvice Pandoro imaju srednje veliku veličinu zrna i savršenu zlatnu boju. Daju bolju teksturu i oplemenjuje bijelo meso, posebno pileće i pureće filete.

Krušne mrvice bez glutena
Prava je rijetkost pronaći bezglutenski pohani proizvod. Sve više ljudi otkriva da ne toleriraju gluten. Pri tom se moraju odricati mnogih vrsta hrane na koju su navikli. Što je lista sastojaka duža, lakše je naletjeti na nešto što je zabranjeno. Za to se oslonite na naše bezglutenske mrvice kako biste bili sigurni. Krokanchips su naše bijele bezglutenske mrvice na bazi riže. Bijela boja i neutralan okus omogućuju vam da ih aromatizirate po želji ili kombinirate sa drugim mrvicama bez glutena.
Naše klasične krušne mrvice bez glutena izgledom su slične tradicionalnim krušnim mrvicama. Ne sadrže arome, zrna su srednje do sitne teksture. Može se koristiti za pohanje svih vrsta mesa.
Ako vam treba svjetliji proizvod, tu su naše bezglutenske mrvice žute boje. Ne sadrže arome i pogodne su za sve vrste mesa.
Narančaste bezglutenske mrvice, s druge strane, najbolje idu sa bijelim mesom. Aroma paprike i kurkume čini ih savršenim za pileća i pureća prsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *