Pravila privatnosti

Voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka

Gusto Grande d.o.o.  poštuje vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici, s njom povezanoj mobilnoj stranici i bilo kojoj mikro stranici (koje mogu biti administrirane u ime Gusto Grande d.o.o. od treće strane koja obično djeluje kao izvršitelj obrade) kojoj se može pristupiti preko ove stranice. U tom smislu Gusto Grande d.o.o. djeluje kao voditelj obrade („Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti („Pravila privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem informacija putem Stranica i našim korištenjem informacija. Ova se Pravila privatnosti primjenjuju isključivo na informacije prikupljene putem Stranica i ne primjenjuju se na informacije prikupljene putem bilo kojeg drugog izvora, uključujući, bez ograničenja, Facebook, Twitter, YouTube i druge web stranice trećih strana i društvenih medija. Ako se ne slažete s bilo kojim uvjetom u ovim Pravilima privatnosti, nemojte koristiti Stranicu(e) ili nam davati bilo kakve osobne podatke.

Gusto Grande d.o.o. je imenovao službenika za zaštitu podataka kojeg se može kontaktirati na sljedeću e-mail adresu info@gustogrande.hr


Gusto Grande d.o.o. Vam omogućuje upotrebu usluga i sadržaja svoje web stranice, koji su podložni niže navedenim uvjetima, Uvjetima poslovanja, Politika privatnosti, Politika kolačića i Zaštita osobnih podataka.

Gusto Grande d.o.o. smatra da su korisnici upoznati s ovim uvjetima, pravilnicima i politikom kao i svim rizicima koji nastaju iz upotrebe ove internet stranice te prihvaćaju upotrebljavati sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Ako niste suglasni s bilo kojim dijelom ovih uvjeta, pravilnika i politike privatnosti, politike kolačića i zaštite osobnih podataka, nemojte koristiti ove stranice.

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Gusto Grande d.o.o.  posvećuje veliku važnost i pozornost zaštiti osobnih podataka naših korisnika u skladu s novom europskom regulativom. Osobne podatke korisnika nikad ne skupljamo niti obrađujemo, osim ako ih korisnici nisu eksplicitno učinili dostupnima, na primjer prilikom prijave na naše newslettere, internetsku trgovinu tvrtke  čime pristajete, odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka).

Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Gusto Grande d.o.o.  obrađuje odnosno prikuplja prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Osobnim podacima smatraju se podaci kojima se korisnici mogu identificirati, poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i drugog. Voditelj obrade i upravljanja osobnim podacima obrađuje osobne podatke rukovodeći se načelima poštenja, transparentnosti i zakonitosti te osobni podaci moraju biti točni, potpuni i ažurirani. Osobni podaci ne smiju se prikupljati u većem opsegu, kao ni u vremenski duljem periodu nego što je to nužno.

Obrade osobnih podataka

  • Privola – dobrovoljno i nedvosmisleno izražavanje želje ispitanika kojim daje pristanak za obradu osobnih podataka;
  • Zakonske obveze voditelja obrade – obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza voditelja obrade;
  • Nužnost za izvršavanje kupovine– obrada je nužna za izvršavanjem kupovine u kojem je korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev korisnika prije sklapanja prodaje;
  • Osobni podaci poslovnih partnera – obrađuju se osobni podaci prilikom međusobne komunikacije u svrhu upravljanja poslovnim odnosima i/ili izvršavanje ugovora.
  • Za marketinške aktivnosti koje mogu biti: – edukacije, – događanja, -Facebook i Google oglašavanja, – slanje newslettera

Neposrednim kontaktom, slanjem upita ili kupovinom klijent daje privolu da dobrovoljno stavlja na raspolaganje svoje i podatke trgovačkog društva koje predstavlja ili zastupa. Klijent dozvoljava da se isti koriste u cilju zaštite osobnih interesa u svim poslovima koje ugovara.

Ako primijetite bilo kakvu povredu Zaštite osobnih podataka s naše strane, molimo kontaktirajte nas odmah na e-mail adresu: info@gustogrande.hr.

TOČNOST I ISTINITOST INFORMACIJA

Gusto Grande d.o.o.  se obvezuje poduzeti sve mjere s ciljem točnog i kvalitetnog informiranja svojih korisnika kao i bilo koje od navedenih obrada podataka.

POVEZNICE/LINKOVI NA DRUGE INTERNET STRANICE

Ova internet stranica sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice drugih fizičkih ili pravnih osoba. Te stranice nisu pod kontrolom Gusto Grande d.o.o. te Gusto Grande d.o.o.  nije odgovoran za sadržaj tih stranica, niti za linkove na tim stranicama.

Sve sadržaje internet stranice www.gustogrande.hr upotrebljavate na vlastitu odgovornost i Gusto Grande d.o.o.  ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

PRIMANJE OBAVIJESTI

Registracijom ili kreiranjem korisničkog računa korisnik daje suglasnost i privolu da ga se putem sredstava elektroničke komunikacije kontaktira te da prima materijale i obavijesti vezane za izvršavanje kupovine te promotivne aktivnosti Gusto Grande d.o.o.  .

POLITIKA KOLAČIĆA

www.gustogrande.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi  web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića!

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika. Suglasnost za kolačiće možete povući kada god želite. Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za to.

Onemogućavanje svih kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju većine stranica, pa tako i www.gustogrande.hr stranice. Kako se neki podaci, poput vrste preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični obrađuju automatski prilikom pristupa www.gustogrande.hr stranici, navedeni podaci se koriste u svrhu unaprijeđena funkcionalnosti same stranice.

Kolačići pohranjuju postavke za stranicu, kao što su, npr: preferirani jezik i jednostavne postavke (upravljanje bojama i slično). Prilikom sljedećeg korištenja internet preglednik šalje natrag kolačić koji pripadaju toj stranici kako bi se stranica automatski prilagodila već odabranim postavkama. Odabirom opcije “Slažem se” korisnik pristaje na uporabu kolačića.

Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.

POPIS KOLAČIĆA KOJE KORISTIMO

  • Google Analytics: Google analitika – interna analitika posjećenosti

Google Analytics, analitički kolačić, omogućavaju nam prepoznavanje i prebrojavanje korisnika te prikupljanje podataka o tome kako se stranice koriste. To nam pomaže unaprijediti rad internetske stranice. Trajanje ovog kolačića može biti više od godine dana ili do uklanjanja u postavkama.

Gusto Grande d.o.o.  upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. www.gustogrande.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga Gusto Grande d.o.o.  i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane, uključujući i Google, u suradnji sa Gusto Grande d.o.o. , prikazuju oglase Gusto Grande d.o.o.  na web-lokacijama na cijelom internetu.

Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads).

Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na internet stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama.

Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

KAKO MOŽETE OBRISATI I/ILI BLOKIRATI KOLAČIĆE?

Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za tu namjenu. Napominjemo kako onemogućavanje kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju stranice domene www.gustogrande.hr.

Upute za postavljanje kolačića u Vašem pregledniku možete pronaći na:

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Gusto Grande d.o.o.  se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika internetske stranice, te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima.

Gusto Grande d.o.o. može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Gusto Grande d.o.o. Gusto Grande d.o.o. navedene podatke će koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Gusto Grande d.o.o. po tzv.”tailor made”principu.

Gusto Grande d.o.o. pridržava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način uporabe servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

Gusto Grande d.o.o. prikuplja i bilježi podatke o “Internet Protocol – (IP)” adresi korisnika ili o lokaciji računala za potrebe administriranja, rješavanja kvarova ili unapređivanja tehničkih aspekata ovog servisa.

Gusto Grande d.o.o. će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja web servisa od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Gusto Grande d.o.o. koristit će isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

U skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, naši korisnici imaju pravo na pristup i potvrdu Gusto Grande d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ispravak, pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor  te pravo na prenosivost podataka.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se zahtjev o povlačenju i zahtjev za izmjenom pošalje na e-mail adresu: info@gustogrande.hr u pisanom elektroničkom obliku,  usmenim putem pomoću kontakt poslovnih brojeva. Po primitku izjave o povlačenju privole, osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole.

IZMJENE

Gusto Grande d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

Gusto Grande d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Gusto Grande d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike. Gusto Grande d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim putem.

Sjedište tvrtke Gusto Grande d.o.o. je u Splitu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Splitu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

ZAVRŠNE NAPOMENE

Gusto Grande d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugo.

Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja!

Ukoliko imate dodatnih pitanja o pravilima privatnosti i korištenju kolačića, obratite nam se na info@gustogrande.hr